Sałatka z łososiem wędzonym 

Składniki

  • 2 cukinie
  • Pół szklanki świeżego groszku
  • 6 rzodkiewek
  • 2 łyżeczki oliwy
  • 1 awokado
  • 1 cytryna, starta skórka I sok
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 4 plastry z łososia
  • Sól I pieprz

Przygotowanie

  1. Pokrój cukinię w długie paski za pomocą obieraczki. Wymieszaj z groszkiem I rzodkiewką w dużej misce.
  2. Dodaj olej, cytrynę (skórkę I sok) I jogurt. Wymieszaj.
  3. Warzywa w dressingu I dużego fileta z łososia ułóż na talerzu. Dokończ przyprawiając go pieprzem I posyp koperkiem.
  4. Cukinia krojona jest w długie paski. Dodaj do niej groszek I rzodkiewkę w dużej misce.
  5. Zmieszaj olej, awokado, skórkę I sok z cytryny oraz jogurt.
  6. Warzywa z plastrami łososia ułóż na talerzu. Z dużym filetem z łososia układane są na talerzu.