Składniki

  • Pół szklanki śmietany 18%
  • 2 łyżki mielonej papryki
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • Szczypta soli I pieprzu
  • 3 łyżki serka śmietankowego
  • 50g g sera koziego
  • 3 tortille
  • 100 g wędzonego łososia
  • 1/4 szklanki szalotki
  • 1/4 szklanki czerwonej papryki
  • Pół awokado
  • Grubo posiekana świeża kolendra

Przygotowanie

  1. W małej misce wymieszaj śmietanę, mieloną paprykę, sok z cytryny, sól, pieprz.
  2. W drugiej misce wymieszaj serek śmietankowy i kozi ser. Posmaruj tym tortille. Na połowie placka połóż łososia, szalotkę oraz paprykę I awokado.
  3. Połóż quesadille na wysmarowanej oliwą patelni. Smaż aż sery się rozpuszczą, po 1-2 minuty z każdej strony. Podawaj z przygotowanym wcześniej sosem I posypane kolendrą.