|
|
|
|
|
|
CZY, WIESZ ŻE ... |
|
Przedstawiamy Państwu przydatne porady związane z codziennym przygotowywaniem ryb. Mamy nadzieję iż będą one przydatne i będziecie Państwo mogli wykorzystać je u siebie w domach.
|
|
|
|
|
|
|
|
Ryby solimy i przyprawiamy przynajmniej 1 godz. przed duszeniem lub smażeniem. Ryby bardzo ościste (leszcz, płoć) nacinamy po bokach
na całej szerokości, równolegle co 1 cm. Dzięki temu ryba szybciej i równomiernie się przysmaży a ości podczas smażenia stopią się, lub skruszeją.
|
|
|
|
|
|
ŁATWE KROJENIE W PLASTRY ŁOSOSIA |
Lekko przymroź kawałek łososia w zamrażalniku, po czym krój w plastry pod kątem 45 stopni ostrym nożem, wzdłuż lini kręgosłupa. |
|
|
|
|
|
Jeżeli do wody, w której gotuje się ryba wlejesz trochę mleka, straci ona nieprzyjemny zapach i będzie smaczniejsza. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|