CZY, WIESZ ŻE ...  
Przedstawiamy Państwu przydatne porady związane z codziennym przygotowywaniem ryb. Mamy nadzieję iż będą one przydatne i będziecie Państwo mogli wykorzystać je u siebie w domach.  
       
 
PRZYPRAWIANIE RYB
Ryby solimy i przyprawiamy przynajmniej 1 godz. przed duszeniem lub smażeniem. Ryby bardzo ościste (leszcz, płoć) nacinamy po bokach na całej szerokości, równolegle co 1 cm. Dzięki temu ryba szybciej i równomiernie się przysmaży a ości podczas smażenia stopią się, lub skruszeją.
 
 
 
ŁATWE KROJENIE W PLASTRY ŁOSOSIA
Lekko przymroź kawałek łososia w zamrażalniku, po czym krój w plastry pod kątem 45 stopni ostrym nożem, wzdłuż lini kręgosłupa.
 
 
 
NIEPRZYJEMNY ZAPACH
Jeżeli do wody, w której gotuje się ryba wlejesz trochę mleka, straci ona nieprzyjemny zapach i będzie smaczniejsza.
 
 
 
 
Copyright © 2011 KORAL S.A.