POLITYKA JAKOŚCI
W Firme Koral szczególną uwagę zwraca się na jakość wytwarzanych produktów. Kontrola jakości sprawdza każdy etap produkcji w celu zapewnienia, że na rynek trafiają produkty, które będą charakteryzowały się najwyższą jakością.
Chcemy, aby znak firmowy Koral kojarzył się naszym Klientom z zaufaniem i profesjonalizmem w zakresie produkcji i dostarczania na rynek produktów z ryb. W związku z powyższym do produkcji zawsze używamy najwyższej klasy surowców i dodatków, pochodzących wyłącznie od sprawdzonych, rzetelnych dostawców. Staramy się łączyć tradycyjną produkcję z nowoczesnymi rozwiązaniami. W celu zapewnienia świeżości naszych produktów do przewozu zawsze wykorzystujemy najwyższej klasy specjalistyczne środki transportu. Nasza produkcja opiera się o systemy zarządzania jakością HACCP, BRC oraz IFS.  
HACCP - Hazard Analysis and Critical Control Points
Został utworzony w celu zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego produktów spożywczych.
IFS - International Food Standars
System ten ma na celu dostosowanie produktów do specyficznych wymagań konsumentów.
BRC - British Retail Consortium
System BRC (opracowany przez Brytyjski Handel Detaliczny), określa wymogi jakościowe jakie muszą spełniać producenci wyrobów spożywczych.

 
Copyright © 2011 KORAL S.A.