POLITYKA JAKOŚCI |
|
W Firme Koral szczególną uwagę zwraca się na jakość wytwarzanych produktów. Kontrola jakości sprawdza każdy etap produkcji w celu zapewnienia,
że na rynek trafiają produkty, które będą charakteryzowały się najwyższą jakością. |
|
|
|
Chcemy, aby znak firmowy Koral kojarzył się naszym Klientom z zaufaniem i profesjonalizmem w zakresie produkcji i dostarczania na rynek produktów z ryb.
W związku z powyższym do produkcji zawsze używamy najwyższej klasy surowców i dodatków, pochodzących wyłącznie od sprawdzonych, rzetelnych dostawców. Staramy się łączyć tradycyjną produkcję
z nowoczesnymi rozwiązaniami. W celu zapewnienia świeżości naszych produktów do przewozu zawsze wykorzystujemy najwyższej klasy specjalistyczne środki transportu. Nasza produkcja opiera
się o systemy zarządzania jakością HACCP, BRC oraz IFS.
|
|
|
|
|
|
HACCP - Hazard Analysis and Critical Control Points |
|
Został utworzony w celu zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego produktów spożywczych. |
|
|
|
IFS - International Food Standars |
|
System ten ma na celu dostosowanie produktów do specyficznych wymagań konsumentów.
|
|
|
|
BRC - British Retail Consortium |
|
System BRC (opracowany przez Brytyjski Handel Detaliczny), określa wymogi jakościowe jakie muszą spełniać producenci wyrobów spożywczych.
|
|
|
|